Fredrik Arvidsson

För inte så länge sedan låg de flesta nycklarna i lådor.

För inte så länge sedan låg de flesta nycklarna i lådor.

Tryggt och säkert på Bosch Thermotechnik


Bosch Thermotechnik AB i Tranås är världens största värmepumpstillverkare! Även på en industri som Bosch Thermotechnik AB finns det en uppsjö av nycklar som behövs hantera. Allt från poolbilar, trucknycklar, diverse lokaler, maskiner och övriga fordon - allt detta behövs administreras.

Nycklarna i lådor

- För inte så länge sedan låg de flesta nycklarna i lådor runt om i olika personers kontor. Man visste inte vem som har haft nyckeln eller om den var utlånad säger Fredrik Arvidsson som arbetar på underhåll.

På Bosch Thermotechnik har man 9 olika nyckelskåp från Creone runt om i fabriken. Allt från nyckelskåp där man kan kontrollera enskilda nycklar till enklare nyckelskåp som öppnas enbart med passerkortet man använder sig av på företaget. Man har nyckelskåp på i stort sett alla avdelningar!

Säkert förvar

Det skapar en trygghet för Bosch Thermotechnik att veta att nycklarna är i säkert förvar och att enbart de som skall få använda sig av nycklarna kan öppna nyckelskåp och ta nycklarna.

- Det är inte många som tänker på det, men med Creones Keycontrol nyckelhanterings system så spar vi även massor med tid! Tidigare var det mycket tid som enbart gick åt att administrera nycklar och ha koll på vem som haft vilken nyckel, nu har jag allt i min dator säger Fredrik Arvidsson.

KeyBox 9400SC – för kontroll av poolbilar som alla inom företaget kan låna när som helst på dygnet. Man kan då enkelt följa upp att man återlämnat bilen.

KeyBox 9500E – Kopplat till en kortläsare som användarna drar för att öppna dörren. I detta nyckelskåp finns alla trucknycklar.
.
KeyBox 9500B - Har ett sådant nyckelskåp på underhållsavdelningen. Nycklar till olika lokaler, maskiner, fordon etc.


Bilder

Bosch Thermotechnik AB

Företaget grundades 1886 som "verkstad för finmekanik och elektroteknik" av Robert Bosch. Idag innehåller koncernen verksamhet alltifrån välkända hushållsapparater och elverktyg till de mindre kända, men minst lika betydelsefulla, inom bilelektronik och värmeprodukter, där företaget är klar marknadsledare. Över 25 000 av våra anställda och 30 miljarder kronor om året läggs också på forskning och utveckling. De c:a 3 000 patent vi registrerar varje år är en försäkring om fortsatt framgång i framtiden.