Scandic

Elektronisk nyckelhantering hos nordens största hotellkedja


Scandic är nordens största hotelloperatör med ett nätverk av 280 hotell och 57 000 rum, fördelade över sex länder. Scandics hotellverksamhet grundades 1963 och har sedan dess drivit branschens utveckling i nordisk anda, framåtblickande företagskultur och många gånger banbrytande metoder för att följa sin vision att vara en nordisk hotellkedja i världsklass. År 2018 omsatte Scandic runt 18 miljarder SEK och involverade cirka 18 000 anställda i de olika hotellverksamheterna.


Säkerhet, smidighet och spårbarhet

Med ett så stort antal medarbetare och höga krav på säkerhet, kontroll och logistik är det givet att verksamhetens stora antal nycklar hanteras på ett idealiskt sätt -  med både hög säkerhet, tillgänglighet och överblick. De tre Scandichotellen Continental, Haymarket och Victoria Tower, alla belägna i Stockholm, har samtliga valt Creones lösningar för digital nyckelhantering.

Continentals alarm- och driftsnycklar används i ett Keycontrol-system för att enkelt kunna spåra och följa användningen av dem.

– Att kunna spåra nycklarna är viktigt för oss för att säkerställa tillgängligheten till

dessa nycklarna vid eventuella händelser och i förebyggande arbete”, säger Fredrik Kempendahl, fastighetschef på Scandic Continental.

– På Continental och Haymarket har även ett Keybox-system installerats för hantering av personalnycklar. Med systemet får vi kontroll över att inga personalnycklar lämnar arbetsplatsen. När personalen kommer till arbetsplatsen placerar de sina personliga nycklar i sitt fack och plockar ut de nycklar som behövs för att ge våra gäster en bra upplevelse. Skåpen är även strategiskt placerade för att integreras i det dagliga flödet.